Οι πιο «υγιεινές» πόλεις του πλανήτη


Η ιστοσελίδα σύγκρισης ταξιδιωτικών προσφορών Travelsupermarket, συνέθεσε τη λίστα της με τις πιο «υγιεινές» πόλεις του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές του ιστότοπου «travelspupermarket. com» έλαβαν υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες για να συντάξουν τη λίστα με τις 100 πιο υγιεινές πόλεις στον κόσμο: τον αριθμό πάρκων, γυμναστηρίων, spa, yoga και pilates studio, των εστιατορίων για χορτοφάγους και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα, τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.Στη συνέχεια προχώρησαν στην κατάρτιση λίστας με τις 100 πιο υγιεινές πόλεις παγκοσμίως.


Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, φιγουράρει η Πόλη του Φωτός και του έρωτα, που βαθμολογείται με 61,9 στα 100 καθώς διαθέτει πάνω από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 ρεστοράν για χορτοφάγους και άλλα 150 «βιολογικά παντοπωλεία».

Η γαλλική πρωτεύουσα μετρά 894 σπα, 139 πάρκα και πράσινους χώρους και 1305 vegan εστιατόρια.


Η Chiang Mai στην Ταϊλάνδη διαθέτει επτά σπα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση με μερικά από τα καλύτερα σπα της χώρας να βρίσκονται εκεί. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη λόγω του υψηλού αριθμού εστιατορίων με vegan επιλογές, των σπα και των στούντιο γιόγκα και πιλάτες.  

Το Λονδίνο, αν και έχει περίπου 4 χιλιάδες vegan εστιατόρια, βρέθηκε 67ο στη λίστα, λόγω του μικρού αριθμού στούντιο γιόγκα και του υψηλού κόστους διαμονής. 


Όσον αφορά την Ελλάδα, στην 38η θέση βρίσκουμε το Ηράκλειο της Κρήτης με 97 vegan-friendly εστιατόρια και 2761 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο, στην 45η θέση τη Ρόδο, με 428 vegan-friendly εστιατόρια, 21 σπα, 56 καταστήματα υγιεινής διατροφής και 3 χιλιάδες ώρες ηλιοφάνειας και στην 50η θέση την Αθήνα, με 438 vegan-friendly εστιατόρια, 48 σπα, 14 κέντρα γιόγκα και πιλάτες και 2848 ώρες ηλιοφάνειας.


Η κορυφαία δεκάδα είναι η εξής:

Παρίσι, Γαλλία
Chiang Mai, Ταϊλάνδη
Βαρκελώνη, Ισπανία
Pattaya, Ταϊλάνδη
Βανκούβερ, Καναδάς
Μαϊάμι, Ηνωμένες Πολιτείες
Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Denpasar, Ινδονησία
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις