Bozouls (Το εντυπωσιακό Γαλλικό χωριό)


Οι ντόπιοι το αποκαλούν «le Trou de Bozouls», βρίσκεται σε ένα οροπέδιο ασβεστόλιθου και ο ποταμός Dordeau de Conques περνά ανάμεσα του. Είναι ένα κόσμημα κρυμμένο στα βάθη του Aveyron, το γραφικό χωριό Bozouls της νότιας Γαλλίας μοιάζει να κρέμεται στο χείλος του γκρεμού αφού είναι χτισμένο πάνω σε ένα φαράγγι βάθους περίπου 100 μέτρων το οποίο σχηματίστηκε πριν από 2 εκ. χρόνια, ενώ η ιστορία της περιοχής ξεκινά πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια.


Πολλά σπίτια ανεγέρθηκαν πάνω από το φαράγγι, το οποίο έχει σχήμα πετάλου, 400 μέτρα μήκος και πάνω από 100 μέτρα βάθος, με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, χάρη στο φυσικό αυτό μνημείο και το χωριό το οποίο είναι σκαρφαλωμένο ακριβώς στην άκρη της καμπύλης και μοιάζει να κρέμεται από το χείλος του γκρεμού.


Η μοναδική γεωλογική μορφολογία της περιοχής δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια και οφείλεται στη διαβρωτική δράση του τρεχούμενου νερού του ποταμού Ντούρντου (Dourdou) στα ασβεστολιθικά εδάφη και τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας που έκαναν τους παγετώνες άλλοτε να μεγαλώνουν και άλλοτε να μικραίνουν.


Το τοπίο είναι υπέροχο όλες τις εποχές του έτους, με τη φύση να αγκαλιάζει το χωριό, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χαλάρωση και επαφή με τη φύση. Βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τα νερά και τα όμορφα δάση, ενώ σε αυτά που πρέπει κάποιος να απολαύσει συγκαταλέγονται τα κρασιά της περιοχής αλλά και το νόστιμο φαγητό.


Το διασημότερο κτίριο αυτού του γραφικού χωριού είναι η εκκλησία Ste Fauste του 12ου αιώνα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού πάνω από το ποτάμι. Τον 9ο αιώνα χτίστηκε ένα κάστρο από το οποίο όμως σήμερα διατηρούνται μόνο ερείπια και μερικοί τεράστιοι ογκόλιθοι, επειδή όμως το χωριό χτίστηκε γύρω και κάτω από τα τείχη, οι κάτοικοι εξακολουθούν να αποκαλούν το παλιό χωριό ως «κάστρο».


Εδώ ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώνονται στην Place de la Mairie, μια πλατεία με επένδυση από μικρά καταστήματα και καφετέριες, η οποία συχνά φιλοξενεί τοπικές εκθέσεις, ενώ μια εβδομαδιαία αγορά πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη δίπλα στην πλατεία.


Το χωριό έχει 2.500 χιλιάδες κατοίκους και κατοικείται χρόνια τώρα χάρη στην προστασία που του παρέχει η φύση και είναι προσβάσιμο μόνο από την νότια πλευρά. Ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό, το μεσαίωνα προστατευόταν από φρουρούς 24 ώρες το 24ωρο, όπως έχει αναφέρει η Βρετανική Daily Mail.


Κάντε βόλτα στα αμέτρητα μονοπάτια του χωριού και απολαύσετε τη μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και δέντρων.


Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και τα υπέροχα κρασιά τους.


Επισκεφθείτε το εκθεσιακό κέντρο  Terra Memoria το οποίο είναι ενδιαφέρον για μεγάλους και παιδιά. 


Απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.


Το μαγευτικό τοπίο της περιοχής θα σας εντυπωσιάσει αφού κυριαρχεί το πράσινο, έχει αμέτρητα δέντρα (κέδρους, βελανιδιές κ.α) και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

Traveler Hellas


Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγκριση του δημιουργού ή την αναφορά πηγής.


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις