φεστιβάλ του κόσμου


Φεστιβάλ από όλο τον κόσμο που προσφέρουν άφθονη διασκέδαση με πολύ δόση τρέλας και κεφιού…

Songkran-Ταΐλάνδη

Το φεστιβάλ Songkran καλωσορίζει με έναν πρωτότυπο τρόπο τη νέα χρονιά. Διεξάγεται στην Ταΐλάνδη από τις 13 μέχρι τις 15 Απριλίου ενώ "υποτίθεται" ότι έχει ως στόχο την κάθαρση των αμαρτιών όσων συμμετέχουν. Τώρα το κατά πόσο το καταφέρνουν με τα νεροπίστολα και τους κουβάδες που επιστρατεύονται είναι άλλο θέμα.


Burning Man Festival-ΗΠΑ

Το Burning Man είναι ένα φεστιβάλ ελευθερίας και αυτο-έκφρασης, με φανατικούς οπαδούς, ενώ πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο (την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου), καταμεσής της ερήμου Black Rock Desert στη Nevada των ΗΠΑ. Η ετήσια σύναξη καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, γκουρού της τεχνολογίας και γενικά "ελεύθερων πνευμάτων" που θέλουν να αποκοπούν για λίγο από τα πρέπει της ζωής τους, αλλά και από ο,τιδήποτε τεχνολογικό( κινητά, laptop κλπ) διαρκεί μια εβδομάδα. Φυσικά, σε ένα τέτοιο φεστιβάλ το ρεύμα θα ήταν πολυτέλεια.


Honen Matsuri-Ιαπωνία

Πρόκειται για ένα ιαπωνικό φεστιβάλ με θέμα τη γονιμότητα το οποίο προσελκύει χιλιάδες κόσμο που διαθέτει χιούμορ. Διοργανώνεται στις 15 Μαρτίου κάθε χρόνου, ενώ ευμεγέθης, ξύλινοι φαλλοί κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους.


GO Blonde-Λετονία

Στη Ρίγα της  Λετονίας, στις 31 Μαΐου κάθε χρόνου ένας στρατός από ξανθιές ξεχύνεται στους δρόμους σκορπίζοντας χαμόγελα. Το φεστιβάλ ονομάζεται "GO Blonde" (για ευνόητους λόγους) ενώ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.


Tomatina-Ισπανία

Με βασικό όπλο τη ντομάτα,  οι συμμετέχοντες του "Tomatina" φεστιβάλ πέφτουν στη "μάχη" πετώντας το φρούτο (ναι, δεν είναι λαχανικό!) ο ένας στον άλλο. Το πρωτότυπο αυτό φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ισπανική πόλη Buñol την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου. Οι επόμενες μέρες που ακολουθούν πάντως βρίσκουν κατοίκους και καθαριστές με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι.


Up Helly Aa Fire Festival-Σκωτία

Θα μπορούσες να το παρομοιάσεις κάπως με τις δικές μας απόκριες μόνο που το κόνσεπτ του  Up Helly Aa Fire Festival είναι ένα. Χιλιάδες άνθρωποι ντύνονται σαν σκληροτράχηλοι πολεμιστές Viking κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα. Στο τέλος του φεστιβάλ οι τολμηροί "θαλασσοπόροι" καίνε ένα αντίγραφο πλοίου των Vikings, έτσι για το εφέ.


Carnival-Rio de Janeiro

Μπορεί οι συμμετέχοντες να δουλεύουν όλο το χρόνο για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, ευρέως γνωστό ως καρναβάλι του Rio de Janeiro, όμως το αποτέλεσμα τους δικαιώνει και με το παραπάνω. Τα 2.000.000 party animals όλων των ηλικιών που ξεχύνονται στους δρόμους έρχονται αντιμέτωπα με άρματα αποτελούμενα από μέλη σχολών σάμπα. Εννοείται πως δε χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο χορού για να συμμετέχει στο πιο τρελό καρναβάλι του κόσμου. Το φεστιβάλ διαρκεί μια εβδομάδα ενώ πραγματοποιείται μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.


Oktoberfest-Γερμανία

Η γιορτή της μπύρας σε όλο της το μεγαλείο. Δυόμιση βδομάδες. Έξι εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Και πολλοί τόνοι μπύρας...  Το Oktoberfest διοργανώνεται κάθε χρόνο στο τέλος Σεπτεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας. Η γιορτή ανοίγει με παρέλαση στην οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, φορώντας παραδοσιακές γερμανικές ενδυμασίες.


Battle of the Oranges-Ιταλία

Ή αλλιώς η μάχη των πορτοκαλιών. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Βόρεια Ιταλία, στην πόλη της Ivrea και απαιτεί τόνους του φρούτου, όπως επίσης και διάθεση για "πόλεμο". Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, σύμφωνα με την παράδοση, οι συμμετέχοντες οργανώνονται σε ομάδες και επιτίθενται με, τι άλλο, πορτοκάλια.

(http://www.cosmo.gr)

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση όλο φως και και χρώμα όπως φυσικά και όλο το μπλόγκ,συνεχίστε αυτό που κάνετε τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις