Παραδοσιακά φαγητά του κόσμου


Ένα ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων κάθε πολιτισμού με μοναδικά πιάτα μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα και ξεχωριστές μυρωδιές…

Ευρώπη

Αυστρία
Ένα αρκετά δημοφιλές πιάτο στη Βιέννη είναι το Wiener Schnitzel, το γνωστό σε όλους μας σνίτσελ. Το Tafelspitz είναι ένα διαδεδομένο παραδοσιακό πιάτο με βραστό μοσχαρίσιο κρέας.



Βέλγιο
Τηγανητές πατάτες που πωλούνται παντού και συνοδεύονται με διάφορες σώς ή και με μύδια. Ένα ξεχωριστό πιάτο που ποικίλει σε διάφορες περιοχές του Βελγίου είναι το βοδινό μαγειρεμένο σε μπύρα (La Carbonade Flamande). Πάνω από όλα όμως είναι τα αχνιστά μύδια για τα οποία φημίζονται οι Βέλγοι.



Γαλλία
Ένας φίνος ταξιδιωτικός προορισμός με παραδοσιακή κουζίνα που πολλοί λατρεύουν να μισούν.  Μια σίγουρη και γευστική επιλογή είναι το Coq au Vin ή αλλιώς κόκορας κρασάτος. Επίσης εξαιρετική η υφή που αφήνει στην αίσθηση της γεύσης η σούπα Μπουγιαμπέσα (bouillabaisse), κλασική γαλλική σούπα με ψάρι.



Δανία
Το Hakkebøf είναι ένα είδος  μοσχαρίσιου φιλέτου, μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια και καφέ σάλτσα.



Μάλτα
Στη Μάλτα ως εθνικό φαγητό θεωρείται το Maltese Fenkata , δηλαδή  το τηγανητό κουνέλι με σκόρδο και κρασί.



Νορβηγία
Στη σκανδιναβική αυτή χώρα τα πιάτα που είναι περισσότερο διαδεδομένα είναι όσα περιέχουν το ψάρι ως κύριο συστατικό. Το Rakfisk αποτελείται από πέστροφα το οποίο έχει υποβληθεί σε ζύμωση μέσα σε άλμη για 2 με 3 μήνες και τρώγεται χωρίς να χρειαστεί μαγείρεμα.



Ουγγαρία
Σούπα Goulash  ή αλλιώς μαγειρεμένη ως στιφάδο με κρέας, noodles, λαχανικά( κυρίως πατάτες), πάπρικα και άλλα μπαχαρικά.



Ουκρανία
Η γνωστή ουκρανική σούπα Borscht τρώγεται κρύα ή ζεστή. Αποτελείται από λαχανικά όπως τομάτα, παντζάρια, καρότα σπανάκι και κρέας συνήθως βοδινό.



Πολωνία
Τα Pierogi είναι μια παραδοσιακή πολωνική συνταγή. Γεμιστή ζύμη  με τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, λάχανο, μανιτάρια, κρέας , σερβίρονται τηγανητά ή βραστά με ξινή κρέμα.



Ρωσία
Στην παγωμένη Ρωσία το χοιρινό κρέας αποτελεί κύριο συστατικό πολλών πιάτων.  Το Kholodets (ή Studen) είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για   ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κρέατος με ορισμένα μπαχαρικά προστίθενται (πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη δάφνη) και μικρές ποσότητες από λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια).



Σουηδία
Σουηδικοί κεφτέδες σερβιρισμένοι με cream σως, πουρέ πατάτας και πίκλες. Ένα δημοφιλές  πιάτο της κατσαρόλας είναι το Janssons frestelse που αποτελείται από πατάτα, καρυκευμένο γαύρο, κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος.



Τσεχία
Svíčková, ένα κυρίως πιάτο με μαριναρισμένο βοδινό και λαχανικά.



Φιλανδία
Κarjalanpiirakka, ένα παραδοσιακό φιλανδικό πιάτο που το τρώνε πριν το φαγητό. Αποτελείται από μια λεπτή κρούστα σίκαλης με γέμιση από βραστό ρύζι, αυγό, βούτυρο.


συνεχίζεται...

flow magazine

Σχόλια

  1. Ωραίο... θα προτιμήσω τον κόκκορα της Γαλλίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα Ταξιδιώτη!
    Πολύ καλή η συλλογή σου. Πρεπει να βρώ χρόνο να ξεναγηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να μπορούσα να πάω σε όλα!! Δεν εχω παράπονο όμως, εχω δοκιμάσει κάποια!! Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο σου βραδυ Μανια!!! ευχομαι καποια στιγμη να τα δοκιμασεις ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις