ΔΟΥΒΛΙΝΟΤο Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Είναι μια πόλη με ψυχή, μια πόλη που ποτέ δεν ξέχασε ότι οι άνθρωποι είναι πιο ενδιαφέροντες από τα μουσεία κι ότι η γνήσια ανθρωπινή επαφή δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των μικρών χωρίων και τον βαριεστημένων ταξιτζήδων. 
Η ευρύτερη περιοχή του Δουβλίνου απλώνεται γύρω από το τόξο του Dublin Bay, με βόρειο όριο τους λόφους στο Howth και νότιο το ακρωτήριο Dalkey. Την πόλη χωρίζει στα δυο ο ποταμός Liffey που αποτελεί επίσης ψυχολογικό και κοινωνικό όριο μεταξύ των φτωχότερων στα βόρεια και των πιο εύπορων στα νότια. 

Νόμισμα: η Ιρλανδία συμμετέχει από το 2002 στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση κι επίσημο της νόμισμα είναι πλέον το ευρώ που πηρέ τη θέση της ιρλανδικής λίρας. 

Η ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο: 1 Upper Pembroke st, Dublin 2. τηλ. 6767 254-5

Για να καλέσετε στο Δουβλίνο από Ελλάδα 00353 1 και τον τοπικό αριθμό, ενώ για Ελλάδα από το Δουβλίνο 00 30 και τον τοπικό αριθμό. 

Ωράρια λειτουργίας: καταστήματα 9:00π.μ – 5:30μ.μ Δευτέρα – Σάββατο. Την πέμπτη και την παρασκευή τα καταστήματα κλείνουν αργότερα. 

Μετακινήσεις: Το κέντρο του Δουβλίνου είναι μικρό και μπορείτε εύκολα να το εξερευνήσετε με τα πόδια. Το κύριο μέσο μαζικής μεταφοράς είναι τα λεωφορεία τα οποία καλύπτουν όλο το Δουβλίνο ενώ υπάρχουν και μερικά δρομολόγια που λειτουργούν και μετά τις 12 το βράδυ. Επίσης υπάρχει τραμ ( αρκετά δημοφιλές μέσο αλλά εξυπηρετεί λίγες περιοχές ) και τρένο (χρησιμοποιείται κυρίως για τα προάστια αλλά κάνει και μερικές στάσεις στο κέντρο της πόλης). Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί στα οποία η ελάχιστη χρέωση είναι 3 ευρώ, ενώ πιάτσες ταξί υπάρχουν έξω από μεγάλα ξενοδοχεία, σε σταθμούς και σε μερικά κεντρικά σημεία στην πόλη. Επίσης μπορείτε να σταματήσετε ταξί στον δρόμο.

Φαγητό: Θα βρείτε ωραίες pubs με νόστιμο φαγητό στο κέντρο στο τέλος της Grafton Street και στην περιοχή Temple Bar. Από παραδοσιακά πιάτα μην περιμένετε τίποτα το ιδιαίτερο, δεν έχουν και μεγάλη παράδοση στο φαγητό οι Ιρλανδοί. Το καλό είναι ότι υπάρχουν εστιατόρια από όλες τις διεθνείς κουζίνες. Οι τιμές κυμαίνονται από 15 μέχρι 40 ευρώ στα πιο ακριβά εστιατόρια .

Διασκέδαση: Το μεγαλύτερος μέρος της νυχτερινής ζωής του Δουβλίνου βρίσκεται στην περιοχή Temple Bar. Είναι ίσως η πιο τουριστική περιοχή του Δουβλίνου με πολλές καφετέριες, pub και κλαμπ. Καταλαμβάνει ένα δίκτυο πλακόστρωτων δρόμων και έχει πλέον καθιερωθεί ως το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Ιρλανδούς. Αρκετά φτηνή είναι η μπύρα ( γύρω στα 5 ευρώ το μεγάλο ποτήρι, ζητήστε από τον μπάρμαν one pint of «το όνομα της μπύρας» ) σε αντίθεση με το ουίσκι και άλλα ποτά (όπως και σε όλες τις περιοχές της Βρετανίας). Τις καθημερινές οι pub είναι ανοιχτές μέχρι τις 11 και το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 3, αυτός όμως ο περιορισμός δεν ισχύει για τα κλαμπ. Τέλος ένα άσχημο νέο για τους καπνιστές, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα bar και τα κλαμπ. Η απαγόρευση τηρείτε ευλαβικά από όλα τα μαγαζιά με αποτέλεσμα σε πολλά κλαμπ να υπάρχει περισσότερος κόσμος έξω από το μαγαζί παρά μέσα.


Αξιοθέατα

Κολέγιο τριάδας του Δουβλίνου
Trinity College Dublin
Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και ένα από τα ωραιότερα μέρη της πόλης. Ιδρύθηκε το 1592 από την Ελισάβετ ΑΥ σε χώρους που κατασχεθήκαν από μονή των αυγουστινιανών μοναχών. Η βασίλισσα είχε την ελπίδα ότι παρέχοντας μια εναλλακτική λύση αντί της εκπαίδευσης στην ηπειρωτική Ευρώπη, θα εμπόδιζε τη «μόλυνση» των σπουδαστών από τον παπισμό. Το κολέγιο βρίσκεται στο κέντρο του σύγχρονου Δουβλίνου, αν και την εποχή της ίδρυσης του βρισκόταν εκτός των τειχών της πόλης. University of Dublin. Ένας καλός τρόπος να δείτε το κολέγιο είναι συμμετέχοντας σε μια ξενάγηση με τα πόδια. Οι περιηγήσεις ξεκινούν κάθε 40 λεπτά από την κύρια πύλη στην College Green (το δρόμο μπροστά στο κολέγιο).
Δευτέρα – Σάββατο 10:15π.μ. – 3:40μ.μ  είσοδος: 8,50€ 
Πρόσβαση: Στο Trinity College μπορείτε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας την πορτοκαλί γραμμή 46Χ του αστικού λεωφορείου και αποβιβαζόμενοι στη στάση Westmoreland (opp7) να βρεθείτε ακριβώς μπροστά στην είσοδο του ιδρύματος. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και αφού αποβιβαστείτε στον σταθμό Tara St, Station μετά από πεντάλεπτη πεζοπορία θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Κάστρο του Δουβλίνου
Dublin Castle
Το κάστρο του Δουβλίνου, που ήταν το κέντρο της βρετανικής εξουσίας στην Ιρλανδία και κατασκευάστηκε αρχικά κατά παραγγελία του βασιλιά Ιωάννη το 1204, θυμίζει περισσότερο ανάκτορο. Το κάστρο ήταν η επίσημη κατοικία των βρετανών αντιβασιλέων της Ιρλανδίας μέχρι τη κατασκευή του Viceregal Lodge και είχε χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή.
Οι χώροι του κάστρου είναι ανοιχτοί για το κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τις καθημερινές και από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:45 τις Κυριακές και τις αργίες. Το κόστος του εισιτηρίου κυμαίνεται στα 7 ευρώ για τους ενήλικες και στα 4 ευρώ για τα παιδιά. 
Πρόσβαση: Χρησιμοποιώντας την αστική συγκοινωνία και συγκεκριμένα τις πορτοκαλί γραμμές των λεωφορείων (39Β 49Χ 50Χ 65Χ 77Χ). Αποβιβάζεστε στο σταθμό Dame St., περπατήστε για 2 λεπτά έχοντας το ποτάμι στο δεξί σας χέρι και θα βρεθείτε ακριβώς μπροστά στο κάστρο.

Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου
Saint Patrick's Cathedral
Στην ιρλανδική γλώσσα ο συγκεκριμένος ναός ονομάζεται "Árd Eaglais Naomh Pádraig". Ιδρύθηκε το 1191 από τον επίσκοπο John Comyn και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην πόλη του Δουβλίνου. Σήμερα φιλοξενεί την έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο από τον 5ο κιόλας αιώνα βρισκόταν ένας μικρότερος ναός που τιμούσε τον Άγιο Πατρίκιο. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον εορτασμό των εθνικών επετείων έως τις κηδείες υψηλά ιστάμενων κρατικών λειτουργών. Οι πόρτες του ναού είναι ανοιχτές για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο ναό τελείται καθημερινά η θεία λειτουργία. 
Πρόσβαση: Επιβιβαστείτε σε ένα αστικό λεωφορείο των πορτοκαλί γραμμών(33Χ 39Χ 40Α) και κατευθυνθείτε προς το κεντρικότατο σταθμό O' Connel St. και δύο τετράγωνα πιο κάτω θα αντικρίσετε το ναό.

Σπίτι των δασμών 
Custom House
Το τελωνείο είναι ένα νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα που βρίσκεται στην βόρεια όχθη του ποταμού Liffey μεταξύ των γεφυρών Butt και Talbot Memorial. Συγκαταλέγεται στα Γεωργιανά κτήρια του Δουβλίνου και η ανέγερσή του τοποθετείται στα 1780 υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα James Gandon. Αναμφισβήτητα είναι ένα μεγαλεπήβολο κατασκεύασμα που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει την έδρα των διοικητικών υπηρεσιών του λιμανιού της πόλης που προσανατολίζονταν στην είσπραξη δασμών. Αρχικά υπήρξε τόπος ελέγχου εμπορευμάτων και συλλογής φόρων, στη συνέχεια μετατράπηκε σε έδρα της νεοσύστατης κυβέρνησης του ελεύθερου Ιρλανδικού κράτους και σήμερα στεγάζει το υπουργείο περιβάλλοντος καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ανοιχτά: καθημερινά απο τις 10:00π.μ. - 12:30μ.μ και 2:00μ.μ- 5:30μ.μ. εισοδος 1,30€
Πρόσβαση: Μέσω της πορτοκαλί γραμμής 151 του αστικού λεωφορείου και της ομώνυμης στάσης Custom House Quay.

Γέφυρα του Οκόνελ
O'Connell Bridge
Είναι μία γέφυρα που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Δουβλίνου και ενώνει τις οδικές αρτηρίες O'Connell Street και D'Olier Street. Σχεδιάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα της Γεωργιανικής περιόδου James Gandon και η ολοκλήρωσή της χρειάστηκε την πάροδο τριών ετών από το 1791 έως το 1794. Αρχικά η γέφυρα ονομάστηκε Carlisle Bridge και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε γρανίτης και πέτρα. Η αρχιτεκτονική της βασίζεται σε τρεις συμμετρικές αψίδες και η τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου ενέχει τον συμβολισμό της αναπαράστασης του ποταμού Liffey σε σχέση με τους υπόλοιπους ποταμούς της Ιρλανδίας. Τελικά το όνομα της γέφυρας τροποποιείται το 1882 και λαμβάνει το όνομα του Ιρλανδού πολιτικού ηγέτη Daniel O'Connell, μετά από την ευρεία ανακατασκευή της που έγινε μεταξύ 1877 και 1880.
Πρόσβαση: Πάρτε το αστικό λεωφορείο με αριθμό 129 και αποβιβαστείτε στην ομώνυμη στάση.

Παλιό αποστακτήριο του Jameson
The Old Jameson Distillery
Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Δουβλίνου μπορείτε να συναντήσετε το ιστορικό αποστακτήριο της βιομηχανίας Jameson και με μία περιήγηση σε αυτό να προσεγγίσετε το πνεύμα και την κουλτούρα που αποπνέει το πασίγνωστο αυτό Ιρλανδικό προϊόν. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1780 από τον John Jameson ήδη από το 1800 η παραγωγή αυξάνεται ραγδαία και σήμερα η επιχείρηση είναι η πρώτη σε πωλήσεις Ιρλανδικού ουίσκι σε παγκόσμιο επίπεδο με 31 εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως. Με την επίσκεψή σας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία δημιουργίας του ποτού. Από το άλεσμα και την πολτοποίηση μέχρι την απόσταξη και την ωρίμανση. Σαφέστατα η δοκιμή συμπεριλαμβάνεται και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την περιήγηση.
είσοδος: 6,30€ ενήλικες, 3,80€ φοιτητικό. ξενάγηση κάθε 30 λεπτά, 10:00πμ.- 5:30μμ
Πρόσβαση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κόκκινη γραμμή του τραμ που θα σας οδηγήσει στο πιο κοντινό σταθμό από το αποστακτήριο (Smithfield) από όπου καλείστε να περπατήσετε για ένα οχτάλεπτο περίπου μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Περιοχή Temple Bar
Barra an Teampaill
Πρόκειται ίσως για τη δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή της πόλης η οποία συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής κίνησης και δραστηριότητας της πόλης. Τοποθετείται στο κεντρικό Δουβλίνο, στη νότια όχθη του ποταμού Liffey. Έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική ρυμοτομία της, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων και τα λιθόστρωτα σοκάκια ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνάν τους 3.000. Το όνομα της περιοχής πιθανολογείται ότι προέρχεται από το όνομα του Sir William Temple ο οποίος διετέλεσε κοσμήτορας του Trinity College του Δουβλίνου το 1609 και διατηρούσε την έπαυλή του σε αυτή την περιοχή. Παράλληλα με την ιδιαίτερα αναπτυγμένη νυχτερινή ζωή, η περιοχή είναι πασίγνωστη διότι φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης όπως το Ινστιτούτο Φωτογραφίας, το Ινστιτούτο Κινηματογράφου, την Εθνική Πινακοθήκη, το Πολιτιστικό Παιδικό Πάρκο και το Κέντρο Τεχνών και Επικοινωνίας. Επιπλέον στην περιοχή Temple Bar, βρίσκεται η έδρα του Ιρλανδικού Χρηματιστηρίου Αξιών καθώς και της Ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας.
Πρόσβαση: Η ευρύτερη περιοχή του Temple Bar βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Liffey και στις οδούς Lord Edward και Dame str. Σε επίπεδο συγκοινωνιών εξυπηρετείται από τα αστικά λεωφορεία και μια σειρά σταθμών όπως Parliament str.,Capel St. Bridge, Lord Edward St και άλλων.

Ζυθοποιία Guinness
The Guinness Storehouse
Για τους λάτρεις της μπύρας, ίσως του πιο διαδεδομένου αλκοολούχου ποτού παγκοσμίως, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής και την ιστορία της πιο διάσημης Ιρλανδικής μπύρας Guinness, το μουσείο της εταιρίας είναι ο κατάλληλος προορισμός. Πρόκειται για το κτήριο που κάλυπτε τις αποθηκευτικές ανάγκες της επιχείρησης και σήμερα έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Στους εφτά ορόφους του ο επισκέπτης ταξιδεύει στις παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής του προϊόντος, στις εγκαταστάσεις, τις υποδομές αλλά και τη γενικότερη ιστορία της διάσημης μπύρας για την οποία είναι περήφανοι οι Ιρλανδοί.
Πρόσβαση: Την ανάγκη μετάβασης στον συγκεκριμένο προορισμό μπορείτε να την καλύψετε με την αστική συγκοινωνία και τα λεωφορεία με αριθμό 123 και 69Ν. Όταν φτάσετε στον σταθμό Thomas St. θα σας απομένει μία δίλεπτης διαδρομή με τα πόδια.

Christ Church Cathedral
Ο καθεδρικός ναός του χριστού ή ναός της αγίας τριάδας βρίσκεται νότια του ποταμού και δυτικά του κέντρου της πόλης. Ο αρχικός οικισμός των Βίκινγκ βρισκόταν μεταξύ του καθεδρικού ναού και του πόταμου. εδω ήταν και το κέντρο του μεσαιωνικού Δουβλίνου. Ο καθεδρικός χτίσθηκε από τους δανούς το 1038 κι αρχικά ήταν ξύλινος. Για μεγάλο μέρος της ιστορίας του ο Christ Church Cathedral συναγωνιζόταν τον κοντινό st Patrick’ s Cathedral, αλλά όπως και ο γείτονας του πέρασε δύσκολες στιγμές τον 18ο και 19ο αιώνα και όταν ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του ήταν σχεδόν ετοιμόρροπος. 
Είσοδος: 2,50€ ενήλικες και 1,25€ φοιτητικό, ανοιχτά: 9:45π.μ – 5.30μ.μ

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας
Θαυμάστε τις πλούσιες συλλογές που φιλοξενούνται σε τέσσερα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Η αρχαιολογική συλλογή περιέχει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στα εδάφη της Ιρλανδίας ενώ η έκθεση των εικαστικών τεχνών και ιστορίας θα σας συνεπάρει σε ένα ταξίδι στην πολιτιστική πορεία της χώρας. Η τρίτη συλλογή απεικονίζει τη ζωή στην ιρλανδική ύπαιθρο και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας. Τέλος στη συλλογή φυσικής ιστορίας εκτίθενται κατά βάση ζωολογικές εκθέσεις που αντιπροσωπεύουν τη χλωρίδα της χώρας. 
είσοδος: ελεύθερη. ανοιχτα: 10:00π.μ.- 5:00μ.μ τρίτη-σάββατο και 2:00-5:00μ.μ κυριακή.

Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας
Με μια πλούσια έκθεση πινάκων και γλυπτών η Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας επάξια κατέχει τον ρόλο μιας από τις σημαντικότερες στη Β. Ευρώπη. Έργα από τον 14ο αιώνα που μεταξύ άλλων καλύπτουν την ιταλική, τη γαλλική και την ολλανδική σχολή κοσμούν την Πινακοθήκη. Εδώ θα βρείτε πίνακες των διασημότερων ιρλανδών ζωγράφων όπως Hamilton και O’Conor. Η Εθνική Πινακοθήκη συχνά φιλοξενεί και εκθέσεις με διάσημα έργα από όλον τον κόσμο.
είσοδος: ελεύθερη. 9:30π.μ.-5:30μ.μ δευτέρα-τετάρτη & παρασκευή-σάββατο, ως 8:30μ.μ την πέμπτη, 12:00μ.μ-5:30μ.μ κυριακή.

General Post Office
Κεντρικό Ταχυδρομείο
το κτίριο αποτελεί ορόσημο, τόσο γεωγραφικό οσο και ιστορικό. Εγκαινιάστηκε το 1818 και ήταν το επίκεντρο της Εξέργεσης της εβδομάδας του Πάσχα του 1916 καθώς ο Πάτρικ Πιρς, ο Τζέιμς Κόνολι και άλλοι πρωτοστάστες της διάβασαν την διακήρυξη τους απο τα μπροστινά σκαλοπάτια του. Η πρόσοψη ειναι ακόμη σημαδεμένη απο της συρράξεις του 1916, ενω περισσότερες καταστροφές προκλήθηκαν στην αρχή του Εμφυλίου  το 1922. Τo GPO άνοιξε πάλι το 1929 εξαιτίας του κεντρικού ρόλου που διαδραμάτισε στην ιστορία της ανεξάρτητης Ιρλανδίας και είναι πλέον το αγαπημένο μέρος για διάφορες εκδηλώσεις, επίσημες παρελάσεις κ.α.
ανοιχτά: δευτέρα-σάββατο 8:00πμ - 8:00μμ και κυριακή 10:00πμ-6:30μμ

Η φυλακή Kilmainham
Αυτή η πρώην φυλακή γνωστή ως Kilmainhaim Gaol έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην Ιρλανδική ιστορία, καθώς εδώ έχουν φυλακιστεί πολλοί Ιρλανδοί επαναστάτες, μερικοί από τους οποίους είχαν εκτελεστεί. Από τα κελιά της, έχουν περάσει πολλές σημαντικές προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στον αγώνα για την ιρλανδική ανεξαρτησία. Οι πέτρινοι τοίχοι, τα μικρά κελιά, η εσωτερική υγρασία αποτυπώνουν στο μυαλό του επισκέπτη τις συνθήκες των φυλακών. Σήμερα ο σημαντικός αυτός ιστορικός χώρος αποτελεί μουσείο όπου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ενώ φιλοξενείται και συλλογή από πίνακες και αντικείμενα των φυλακισμένων. Στους χώρους των φυλακών έχουν γυριστεί επίσης και αρκετές ταινίες.

Το μουσείο του Bram Stoker
Ο δημιουργός του Δράκουλα, ενός από τους πιο τρομακτικούς ήρωες όλων των εποχών έχει σε αυτό το μουσείο την τιμητική του. Ο Bram Stoker δημοσίευσε για πρώτη φορά το αριστουργηματικό έργο γοτθικού τρόμου το 1897. Έκτοτε έχουν γυριστεί πάνω από 1000 ταινίες για τον Δράκουλα και το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πάμπολλες γλώσσες. Το μουσείο σας υπόσχεται μια μοναδικά τρομακτική εμπειρία. Η κρύπτη των βασανιστηρίων, τα ανατριχιαστικά έντομα και το αίμα που κυλάει από τους τοίχους θα δημιουργήσουν σίγουρα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τον Κόμη Δράκουλα.

Phoenix Park
Το πάρκο Phoenix αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο σε αστική περιοχή στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα από τον πρώτο Λόρδο του Castelknock, για να γίνει το βασιλικό κυνηγητικό πάρκο επί της βασιλείας του Καρόλου ΙΙ. ʼνοιξε για το ευρύ κοινό από τον Λόρδο του Chesterfield το 1745. Στο πάρκο υπάρχουν πολλά μνημεία αλλά και σημαντικά κτίρια. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε την κατοικία του προέδρου της Ιρλανδίας, τους ζωολογικούς κήπους με πάνω από 700 είδη ζώων, το μνημείο του Wellington, το μνημείο Phoenix. 
πρόσβαση: λεωφορείο 10 απο O' Connell st ή 25 & 26 απο Abbey st Middle. 
είσοδος: ενηλίκων/παιδικό/οικογενειακό 8.90€/5.30€/27€  ανοιχτά: 10:30πμ-5:30μμ

Μπορείτε να περιηγηθείτε με άμαξα, με οδηγό/ξεναγό στη διασταύρωση Graffon St & St Stephen's Green. Η διάρκειας μισής ώρας περιηγήσεις στοιχίζουν ως 36€ και στην άμαξα χωρούν 4-5 επιβάτες. Μπορείτε να διαπραγματευθείτε με τον οδηγό για μικρότερες ή μεγαλύτερες περιηγήσεις. 


Η ζωή στην Ιρλανδία ειναι στενά συνδεδεμένη με την κουλτούρα των παμπ, αρα η επίσκεψη σε μια παμπ του Δουβλίνου ειναι επιβεβλημένη. Με το νέο ωράριο λειτουργίας οι παμπ κλείνουν τα μεσάνυχτα. 


St Patrick's Day
Οι δρόμοι του Δουβλίνου γεμίζουν παρελάσεις και πυροτεχνήματα για τρείς μέρες με επίκεντρο την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου, πολιούχου της Ιρλανδίας, στις 17 Μαρτίου. Στους εορτασμούς συμμετέχουν περισσότερα απο 250.000 άτομα. Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις